سوله یو بی ام

سوله یو بی ام

سوله یو بی ام

سوله های یو بی ام و ویژگی های آن : یکی از انواع سوله ها که در صنعت امروز نیز معمولا کاربرد زیادی دارد سوله های یو بی ام می باشند. سوله های یو بی ام با توجه به متد های روز ساخته می شوند و طراحی آن ها با استفاده از نرم افزارها و به صورت کامل دقیق صورت می گیرد. سوله های یو بی ام همچنین ساختار پیچیده ای دارند.

قسمت های سوله ی یو بی ام

سوله های یو بی ام از چند قسمت اصلی به وجود آمده است. این قسمت ها در متن زیر با توضیحی مختصری بیان شده اند.

دستگاه های تولید سازه: دستگاه تولید سازه دستگاهی چند گانه در قالب یک  تریلی می باشد. در روی این دستگاه اجزای کامپیوتری و موتور فرم دهنده و همچنین یک بخش کنترل کننده قرار دارد. دستگاه تولید سازه در تولید یک سوله ی با استحکام و مقاوم نقش به سزایی دارد.

برنامه ی آنالیز کننده: این برنامه در قالب نرم افزار می باشد. از این برنامه در جهت تشخیص بسیاری از عوامل از جمله عوامل آب و هوایی استفاده می شود. با استفاده از این نرم افزار می توان به راحتی و با کم ترین هزینه یک طرح بسیار عالی طراحی کرد.

نیروی انسانی: در ساخت سوله های یو بی ام نیروی انسانی مورد نیاز است این نیروی انسانی معمولا در تعداد ۱۰ تا ۱۲ نفر می باشد.

دستگاه های دوخت و مونتاژ: این نوع دستگاه برای اتصال اجزا به یک دیگر معمولا به کار برده می شود. دستگاه های دوخت و مونتاژ قابلیت فرم دهی به سوله را دارند و با استفاده از آنها دیگر نیازی به اتصال اجزا به وسیله ی پیچ و مهره نیست.

کاربرد سوله های یو بی ام

امروزه از سوله های یو بی ام در موارد مختلفی استفاده می شود و کاربرد سوله های یو بی ام بسیار گسترده است. البته این نوع سوله در مقایسه با سوله های خرپایی دارای معایبی هستند.

سوله های یو بی ام در ساخت ورزشگاه ها، سالن های همایش، بیمارستان ها، مراکز تجاری، مناطق مسکونی و… استفاده می شود. سوله های یو بی ام دارای ساختاری قوسی شکل هستند به همین دلیل مقاومت بسیار بالایی دارند اما در این نوع سوله محدودیت گسترش دهانه وجود دارد.

اجزای سازنده سوله یو بی ام

اجزای سازنده سوله یو بی ام: سوله های یو بی ام (ubm) بر خلاف سازه های دیگر دارای پیکره ی اسکلتی نبوده و اجزای سازنده ی آن کاملا متفاوت می باشد و همین ویژگی باعث شده است که این نوع سازه در هر نقطه ای قابلیت طراحی و اجرا داشته باشد. این نوع سازه با وجود تفاوت هایی که با سایر سوله ها دارد و به عنوان سوله ای مدرن مورد استفاده قرار می گیرد، دارای اجزای تشکیل دهنده ای می باشد.

در ادامه ی این مطلب به ارائه ی توضیحاتی درباره ی اجزای سازنده سوله های یو بی ام می پردازیم.

اجزای سازنده ی سوله ی یو بی ام

اجزای این سوله عبارتند از : دستگاه های تولید سازه ، برنامه ی آنالیز کننده، نیروی انسانی، عایق کاری، دستگاه های مونتاژ

دستگاه های تولید سازه:

تریلی چندکاره ای که کامپیوتر کنترل کننده، ابزار تولید و موتور فرم دهنده روی آن سوار هستند و قابلیت این را دارد که سازه ای با دوام از جنس گالوانیزه را تولید کند را دستگاه تولید سازه می گویند.

برنامه آنالیز کننده:

نوعی نرم افزار است که نقش کلیدی در میان اجزای سازنده ی سوله های یو بی ام داشته که علاوه بر کمک رسانی در امر طراحی عالی و برآورد هزینه ها، به وسیله آن می توان مقاومت فوندانسیون مورد نظر را محاسبه کرد و گامی موثر برای تولید این سازه برداشت.

نیروی انسانی از اجزای سازنده سوله یو بی ام

در کنار اجزای دیگر ساخت این سوله  نقش نیروی انسانی غیر قابل انکار می باشد. در ساخت سازه های یو بی ام حضور یک تکنسین به همراه ۱۰ تا ۱۵ نفر کارگر امری ضروری می باشد.

دستگاه مونتاژ (دستگاه دوخت)

در ساخت سازه های یو بی ام پیچ و مهره کردن کاربرد نداشته و در عوض برای متصل کردن پنل های از پیش ساخته شده و فرم دهی آن ها از این دستگاه استفاده می شود.

ubm, اجزای تشکیل دهنده سوله های سبک, اجزای سازنده سوله یو بی ام, سوله, سوله سبک, سوله یو بی ام, سوله یو بی ام چیست

مزایا و معایب سوله یو بی ام چیست؟

مزایا و معایب سوله یو بی ام چیست؟

سوله چیست و چه مزایایی دارد؟

  • می توان در ساخت سوله از متریال متنوع استفاده کرد .
  • سوله سازه ای است بسیار سبک وزن
  • سازه ای است مستحکم و با توجه به نیاز مشتری می توان امنیت و مقاومت آن را به حداکثر رساند .
  • امکان ساخت سوله هایی باابعاد بزرگ و با توجه به نیاز مشتری .
  • دارای فوندانسیون سبک و کوچک .
  • انعطاف پذیری بالای این سازه ها.
  • می توان با استفاده از سوله ها، سازه هایی با اشکال مختلف هندسی ساخت .

سوله به دلیل اینکه عمدتا در موارد صنعتی استفاده می شود از نظر طراحی وساخت باسایر سازه ها متفاوت است دهانه هم در سوله نسبت به سازه های دیگر بزرگتر است.

پروفیل های موجود در ساخت سوله کارایی ندارند زیرا ابعاد تیرها وستون ها دراین سازه بسیار بزرگ است وراهکار این است که باید اقدام به ساخت ان در داخل کارخانه نمود .

روش های ساخت جدید تری جایگزین روش های قدیمی تر ساخت سوله شده اند.

روش های قدیمی تر هم چون سوله های تیرورقی کارایی خود را در گذر زمان از دست داده اند و دیگر پاسخگوی نیاز های کنونی نمی باشند ، سوله های یو بی ام روش جدید تری برای ساخت سوله است اما همانند روش های تیرورقی دارای معایب و مزایایی است که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم : ( مزایا و معایب سوله یو بی ام )

مزایای سوله های یو بی ام :

  1. هزینه ی ساخت سوله نسبت به سوله های تیرورقی پایین تر است .
  2. ارتفاع ان با توجه به نیاز مشتری می تواند کم یا زیاد باشد .
  3. درمقابل عوامل جوی مانند برف،باران و بار مقاوم است .
  4. درسوله های یو بی ام تهویه به خوبی انجام می شود .
  5. سقف های سنگین که در روش تیرورقی باتیر اهن و ورق وسایر متریال گران قیمت پوشیده میشد حذف می شود .
  6. ساخت سوله های یو بی ام بدون اسکلت صورت می پذیرد ودر بسط قطعات به هم از هیچ گونه ستون،جوشکاری یا حتی چسب استفاده نمی شود .
  7. ساخت سوله باسرعتی بالا وطراحی ساده ومستحکم صورت می گیرد .

اما در مقابل این مزایا معایبی هم دارد که به شرح برخی ازمهم ترین ان ها می پردازیم .

معایب سوله یو بی ام :

  1. به دلیل ساختار خاصی که دارند امکان جابجایی در این روش بسیار محدود است .
  2. قوس بسیار زیاد در این نوع سوله وجود دارد .
  3. دهانه ی سوله ی یو.بی.ام هم همانند سوله ی تیرورقی نمی تواند به اندازه ی لزوم ونیاز مشتری قابل انعطاف باشد و ممکن است هزینه ی هنگفتی به سازنده تحمیل کند که محدودیتی جدی محسوب می شود .
  4. به دلیل ساختار خاصی که دارند در تمامی موارد نمی توان از این نوع سوله استفاده کرد همچون موارد بیمارستانی یا دارویی که معمولا در این مورد ها از سوله ی خرپایی استفاده می شود .
  5. در سوله های یو بی ام نمی توان از جرثقیل های پایه ای در طرفین سازه استفاده نمود .
  6. دراین سوله نمی توان از جرثقیل های سقفی استفاده نمود .

سوله ی یو بی ام به جهت کاربرد های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد .

کاربری سوله یو بی ام :

سوله صنعتی، سوله ی ورزشی و فروشگاهی، انبار مهمات، کمپ های نظامی،نمایشگاه های خودرو،سوله های کشاورزی (سوله ی مرغداری،سوله ی گاوداری، سوله دامداری ،سوله ی پرورش بوقلمون، پرورش بلدرچین، انبار محصولات کشاورزی، سیلوی غلات، سیلوی گندم، سوله ی قارچ، انبور سبزیجات و… )

اما در پروژه های عظیم که شدت باز وارده برسازه بسیار زیاد است از روش یو بی ام نمی توان استفاده کرد در این سازه ها روش مورد استفاده سوله ی خرپایی است در بسیاری از سازه های فلزی عظیم جهان همانند برج ایفل ، استادیوم های بزرگ جهان وهمچنین پل های بلند وطولانی از روش خرپایی استفاده شده است دلیل این انتخاب استحکام ومقاومت سازه وهم چنین زیبایی وسبک بودن در طراحی ان است.

جرثقیل های مورد استفاده د رسوله های یو بی ام دروازه ای می باشد.

جرثقیل های دروازه ای به سه صورت وجود دارند :

تو پل بالا بر اویز ،نیمه دروازه ای و دروازه ای دوپل؛ که هرکدام از جرثقیل ها می توانند دارای یک یا چند بالا بر باشند موثر ترین و بهترین راه برای جابجایی مواد و قطعات در فضاهای باز مانند بنادر وانبار آهن الات جرثقیل دروازه ای است.

سوله, سوله چیست؟, سوله داران, سوله های تیرورقی, سوله های سبک, سوله های یو بی ام, کاربری سوله یو بی ام, مزایای سوله یو بی ام, معایب سوله یو بی ام
بدون نظر

ارسال دیدگاه