سوله سبک خرپایی

سوله سبک خرپایی

سوله سبک خرپایی

طراحی سوله خرپایی

طراحی سوله خرپایی و ساخت آن به چه صورت است؟

مهم ترین و تاثیر گذار ترین مرحله ی ساخت سوله، طراحی سوله می باشد که کاری است تخصصی و دقیق و طراحانی قادر به طراحی سوله های بی نقص هستند که از مهارت و تجربه ی کافی در این زمینه برخوردار باشند طراح باید با یک دید دقیق و اصولی دست به طراحی سازه بزند این طرح در نهایت تبدیل به نقش اجرایی می شود جهت اجرا به متخصص مربوطه سپرده می شود.

یکی از نقاط ضعف سوله، پایداری و استحکام آن در مقابل نیروهای وارده است که این امر توسط مهاربندی های جانبی کاملا رفع شده است .

ساخت سوله به سه روش امکان پذیر است:

۱- روش خرپایی

۲- روش تیرورقی

۳- روش یو.بی.ام

۱- سوله های خرپایی:

کامل ترین و بهترین نوع سوله سوله های، خرپایی هستند این سوله ها دارای وزن به نسبت کمتری در مقابل سوله های تیرورقی هستند و این امر به واسطه ی حذف تیرورق های فولادی از سقف این سازه میسر شده است، سوله های مقاوم با ظاهر متنوع که بسته به کاربری آن وسلیقه ی مشتری ارائه می شود سوله های خرپایی از پروفیل های صنعتی ساخته شده اند میزان مهارت و تخصص مهندسین در ساخت این سوله بسیار تاثیرگذار است  و ساخت علمی و اصولی آن می تواند موجب استقامت بی نظیر این سازه گردد.

در صورت وجود کوچکترین ضعف در ساخت این سازه (سوله های خرپایی ) مشکلات و خسارات هنگفتی به بار می آورد.

سوله های خرپایی دارای مزایایی از جمله:

۱- ارزان بودن هزینه های تمام شده ی ساخت سوله

۲- ایمنی واستحکام بسیار بالای سوله

۳- عدم وجود محدودیت در ابعاد دهانه سوله

۴- نصب انواع جرثقیل ها بدون محدودیت تناژ (جرثقیل های سقفی، دروازه ای و.. )

و بسیاری موارد دیگر که موجب شده سازندگان و هم چنین مشتریان توجه بیشتری به سمت خرید سوله های خرپایی داشته باشند.

از جمله موارد استفاده ی سوله های خرپایی:

سالن های نمایشگاهی (نمایشگاه ماشین،کتاب و.. )- سالم های ورزشی(استخرها و.. )- سالن های صنعتی-اسکان های اضطراری- تعمیرگاه ها (هواپیماها، ماشین الات سنگین وسبک و.. )- سالن های کشاورزی (مرغداری،انبارها-دامداری و.. )- سوله های پرورش قارچ، بوقلمون و بسیاری موارد دیگر.

نقاط قوت سوله های خرپایی

نقاط قوت سوله های خرپایی چیست؟

طراحی سوله:

برای طراحی سوله باید به موارد زیر توجه نمود:

۱- ارتفاع جانبی سوله

۲- بار برف ونیروی باد

۳- ابعاد دهانه ی سوله

۴- شیب سقف سوله

۵- وجود یا عدم وجود جرثقیل

۶- مقاومت خاک منطقه

۷- زلزله

۸- کاربری سوله

طراح با دانستن این اطلاعات می تواند اقدام به طراحی سازه نماید که در نهایت به نقشه ی اجرایی تبدیل شده و به جهت اجرا، به سازندگان سپرده می شود سوله ها می توانند از انواع سوله های تیر ورقی ، سوله های یو.بی.ام و سوله های خرپایی باشند.

سوله های خرپایی: سوله هایی با ظاهر خرپا شکل و ساخته شده از پروفیل صنعتی (قوطی با ضخامت بالای ۳ میلی متر )میزان فولاد مصرفی در این نوع سوله ها نسبت به سوله های تیرورقی به شدت کاهش یافته وهمین امر موجب وزن سبک سازه شده،این بدین معنا نیست که با کاهش وزن،مقاومت سازه نیز کم می شود بلکه بلعکس باعث شده در برابر نشست های نسبی مقاوم تر باشد وفوندانسیون مورد نیاز نیز به صرفه تر باشد.

کاربرد سوله های خرپایی: این نوع سوله ها در موارد متعدد مورد استفاده قرار می گیرند به برخی از آن ها در زیر اشاره شده است:

ساختمان های کشاورزی- ساختمان های صنعتی- اسکان های اضطراری- اشیانه های هواپیما-  سالن های ورزشی چون استخرها- سالن های نمایشگاهی- تعمیرگاه های ماشین الات- پارکینگ ها- انبارها- سرد خانه ها- سازه ها و وسایل بازی در شهربازی ها- صنایع کشتی سازی وحمل ونقل دریایی – پل های عظیم وطولانی- استادیوم های بزرگ ورزشی- و بسیاری موارد متعدد دیگر.

 

از نقاط قوت سوله ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

۱- پایین بودن قیمت حمل ونصب سوله

۲- پایین بودن قیمت تمام شده ی اسکلت فلزی

۳- ساخت سازه هایی با دهانه های بزرگ بدون نگهدارنده ی میانی

۴- ساخت سازه ها وپل های عظیم که متحمل فشار بسیار زیادی هستند

۵-سرعت بالای طراحی و نصب سازه

۶- امکان نصب انواع جرثقیل ها با تناژ دلخواه

۷- کاهش لرزش ناشی از بار های مشابه

۸- استحکام و مقاومت بی نظیر سازه که با ساخت علمی آن میسر می شود.

ساخت این نوع سوله نیاز به مهارت وتخصص زیادی دارد وتنها مهندسانی قادر به طراحی وساخت ان ها می باشند که با علم روز دنیا اشنایی داشته باشند،مهندسان ما با تجربه و مهارتی که در این زمینه دارند می توانند سوله هایی بسیار مقاوم ،ارزان ودر زمان کمی به متقاضیان تحویل بدهند.

کاربرد سوله خرپایی

کاربرد سوله خرپایی چیست؟ سازه هایی با ساختار خرپا شکل و تولید شده از پروفیل صنعتی.

ساختار این سوله ها موجب شده تا وزن کم تری داشته باشند و فولاد مصرفی در این سازه ها نسبت به سوله های تیرورقی بسیار کم تر شده است که این خود موجب کاهش هزینه ها درسوله های خرپایی گردیده است.

سوله های خرپایی مزایای زیادی دارند که موجب رضایت همگان از این نوع سازه می گردد.

در این جا می توان به برخی از این مزایا اشاره نمود:

۱- پایین و ارزان بودن قیمت وهزینه های تمام شده ی این سازه

۲- حمل ونصب این سازه با هزینه کم وبه راحتی صورت می پذیرد.

۳- سوله هایی با دهانه های بزرگ (حتی بیش از ۱۰۰متر ) می توان ساخت بدون اینکه هزینه گزافی به سازنده تحمیل شود.

۴- پل ها و سازه های عظیمی که تحت فشار زیادی هستند تنها به این روش مقرون به صرفه و عملی است.

۵- لرزش وجابه جایی به دلیل کاهش وزن این سازه ها کم شده است.

۶- می توان به دفعات مکرر قطعات سازه را باز یا بسته کرد.

۷- می توان سازه هایی مقاوم و مستحکم ساخت.

سولهذسبک خرپایی :

سوله های خرپایی از لحاظ ساختار هندسی هم متنوع هستند و هرکدام از مشتریان می توانند با توجه به نوع نیازشان یک ساختار را انتخاب کنند.

این سازه ها (خرپایی ) نسبت به سوله های تیرورقی از روش های مدرن تری به جهت ساخت سوله بهره می برد و چون سبک تر هم هست هزینه ی تمام شده در این سوله کمتر است و این امر باعث شده نسبت به فشارهای وارده مستحکم تر باشد.

با این روش ساخت سازه می توان سوله هایی با دهانه های بزرگ ساخت در حالی که در سوله های تیرورقی وسوله های یو.بی.ام این کار عملا ممکن نیست چون اصلا از لحاظ اقتصادی به صرفه نخواهد بود و به همین دلیل مشتریان مایل به خرید سوله های خرپایی هستند.

از سازه های خرپایی می توان در سوله های صنعتی،سالن های نمایشگاهی، انبارها، خطوط تولید، پارکینگ ها و موارد بسیار دیگری استفاده نمود.

مزایای سوله های خرپایی و کثرت موارد استفاده ی آن ها، باعث وجود حساسیت هایی در ساخت سوله خرپایی و بهتر بودن این سوله های سبک به نسبت دیگر سوله ها شده است.

مزایای سوله های خرپایی

امروزه ساخت انواع سازه های فلزی جای ساختمان های بتنی پرهزینه و سنگین را برای کاربردهای مختلف گرفته است. سوله ها در حال حاضر با صرف هزینه و زمان بسیار کمتر نسبت به ساخت ساختمان ها، مورد توجه بسیاری از افراد برای استفاده در کاربردهای گوناگون از جمله مرغداری ها، سالن های همایش، سالن های ورزشی و انبار ها و بسیاری موارد دیگر، از ساخت انواع سوله ها بهره می گیرند. در این میان سوله ها ی موسوم به سوله های خرپایی دارای مزایایی مازاد بر ساخت انواع دیگر سوله ها می باشد که باعث رو آوردن بیشتر به ساخت آن برای استفاده در کاربردهای فوق شده است.

در ساخت این نوع سوله محاسبات دقیق و حساسی برای استحکام بخشی هر چه بیشتر به این سازه در نظر گرفته می شود که این حساسیت در ساخت، خود به عنوان وجه تمایزی با دیگر سازه ها در نظر گرفته می شود.

استفاده از سوله های خرپایی دارای مزایای زیادی از جمله:

  • مقاومت بالا در برابر زلزله در عین کم وزن بودن
  • نصب آسان و سریع سوله
  • کاربرد کمتر فولاد نسبت به سازه های دیگر در آن
  • طراحی خاص برای بهینه سازی استفاده از فضا
  • ظاهر زیبا و ساخت منحصر به فرد
  • مطابقت زیاد ساخت با آیین نامه های مقرراتی
  • کم هزینه بودن نسبت به انواع سوله های دیگر
  • امکان کاربرد در موارد بسیار زیادی مانند مصارف تجاری، ورزشی، فرهنگی، تفریحی، و …
  • امکان ساخت سالن هایی با دهانه هایی در ابعاد گوناگون
  • بالا بودن استحکام در مقابل شرایط محیطی متفاوت

با در نظر گرفتن این مزایا استفاده از سوله های خرپایی در انواع مصارف صنعتی و تجاری و … در تمام دنیا در حال افزایش می باشد . مهندسین سازنده در تلاش هستند که این نوع ساخت را هر چه بیشتر از قبل به استانداردهای دنیا نزدیک کرده و بهترین کاربرد را برای آن تعریف کنند.

طراحی و ساخت سوله خرپایی

  • سوله خرپایی به چه سوله ای گفته می شود ؟

به سوله هایی با قیمت ارزان و وزن سبک که استحکام بالایی هم دارند , و با استفاده از علم و فناوری روز دنیا ساخته شده اند .

بدیهی است استفاده از این سوله ها به نفع سرمایه گذار و خریدار است . برخی دلایل ترجیح این سوله ها با انواع دیگر سوله ها :

  1. قیمت ارزان این سوله ها به دیگر انواع سوله ها
  2. حمل و نصب این سوله ها با هزینه کم و سرعت بالایی صورت می گیرد
  3. نصب جرثقیل های تناژ بالا در این سوله ها
  4. سهولت در انتقال و جابه جایی این سوله ها
  5. دهانه های بسیار بزرگ این نوع سوله ها بدون تحمیل هزینه های اضافی

طراحی و ساخت سوله خرپایی :

طرح اولیه سوله بنابه خواست مشتری صورت می گیرد بعد از آن طراحان و مهندسان براساس مواردی چون نوع آب و هوای منطقه و کاربری سولهطرح ها را کامل کرده و به صورت نقشه در اختیار سازندگان قرار می دهند این طرح ها توسط نرم افزارهای سازه سازی و جدیدی تهیه می شوند بعد از کامل کردن نقشه میزان کیفیت آن ها مورد بررسی قرار گرفته می شوند تا امنیت و استحکام سازه هایی که قرار است ساخته شوند تضمین گردد .

اطلاعات اولیه جهت طراحی سوله :

  • دهانه سوله
  • طول سوله
  • شیب سوله
  • ارتفاع سوله
  • محل اجرا سوله
  • بارهای تحمیلی به سوله

ساخت سوله خرپایی :

این سوله ها با ساختارهای متفاوتی طراحی و تولید می شود و نسبت به سوله هایی قدیمی تر مانند تیرورقی بسیار سبک تر و امروزی تر هستند . سوله های خرپایی با فونداسیون هایی قوی به جهت تامین پایداری و استحکام سوله ها ساخته می شوند .

عمدتا کاربرد ساخت سوله های خرپایی و به طور کلی سوله ها در موارد صنعتی می باشد البته به دلیل قابلیت های ویژه ای که دارد در تمامی موارد دیگر نیز مورد استفاده قرار گرفته می شود ; سالن های همایشات , تالارها , سوله های ورزشی و کارگاه های تولیدی تنها چند نمونه از موارد کاربرد سوله هاست.

بدون نظر

ارسال دیدگاه